Da li ćemo od danas pričati samo o fudbalu?

Izvršni odbor i Apelaciona komisija danas zasjedaju

Da li ćemo od danas pričati samo o fudbalu?

Adnan Beganović

U prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas bi moglo biti burno. Izvršni odbor FS BiH mogao bi staviti tačku na "i" za slučaj Gavarić, dok će Apelaciona komisija raspravljati o eventualnoj suspenziji stadiona Grbavica zbog incidenta na utakmici 20. kola u kojoj su se sastali Željezničar i Slavija.

U prostorijama Fudbaslkog saveza danas će biti održane sjednice Izvršnog odbora naše krovne fudbalske kuće, Disciplinske komisije, te Apelacione komisije.

Izvršni odbor FS BiH dobio je preporuku od Komisije za propise da se očituje o spornoj utakmici Sloboda - Sarajevo. Podsjetimo, Sarajevo je u prvom susretu poraženo od Slobode, no kako je fudbaler tuzlanske momčadi Gavarić igrao sa tri žuta kartona donešene je odluka da se igra nova utakmica, u kojoj je bordo momčad ponovo poražena.

S druge strane, Apelaciona komisija raspravljat će o eventualnoj suspenziji stadiona Grbavica na inicijativu Mile Kovačevića, Predsjednika Fudbalskog saveza RS.

Podsjetimo, nakon incidenta na susretu 20. kola Premijer lige između Željezničara i Slavije, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH kaznila je Željezničar novčanom kaznom u iznosu od 8.000 KM.

Međutim, Mile Kovačević smatrao je da kazna nije adekvatna pa je uložio žalbu, te tražio da se Grbavica suspenduje. Sjednica Apelacione komisije na kojoj se trebalo raspravljati o ovom slučaju bila je zakazana za prošli utorak, no zbog nedostatka kvoruma odgođena je za danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.