Da li ćemo uskoro gledati stari Brotnjo?
Dani Vlaho, član šampionske juniorske generacije Zrinjskog iz 2007. godine

Momčad iz Čitluka u prvom kolu Kupa BiH

Da li ćemo uskoro gledati stari Brotnjo?

Brotnjo, prvak Bosne i Hercegovine iz 2000. godine, krenuo je jako dobro u ovoj sezoni. Momčad iz Čitluka plasirala se među 32 ekipe Kupa Bosne i Hercegovine pobjedom nad Čapljinom od 4:2 u gostima.

Ambicije Brotnja su povratak u 1. ligu Federacije Bosne i Hercegovine, a pobjedom nad Čapljinom su pokazali da imaju snagu za to.

Čapljina je prošle sezone u 1. ligi Federacije Bosne i Hercegovine završila na drugom mjestu i to kao najuvjerljiviji domaćin sa samo jedin remijem (protiv GOŠK-a u posljednjem kolu).

"Jeste, izbacili smo Čapljinu na njihovom terenu 2:4. Čapljinu koja je protkle godine bila 1. u ligi Federacije BiH i najuvjerljiviji domaćin sa 14 pobjeda i jednim neriješenim rezultatom i to u zadnjem kolu protiv ekipe GOŠK-a. Čapljina nije poražena već dvije godine na domaćem terenu u službenoj utakmici i to sigurno pokazuje da imamo kvalitetan kadar", rekao je Deni Vlaho za naš portal.

"Ali, za prave prvoligaške utakmice nam sigurno trebaju još dva - tri pojčanja da povećaju konkurenciju u momčadi. Tu prije svega mislim na odbranu, te možda jedan vezni igrač. Mislim da bi s njima bi mogli parirati svakoj ekipi koja se natječe u 1. ligi Federacije BiH", dodao je 21-godišnji veznjak, koji je jedno od četiri pojačanja Brotnja za narednu sezonu.

Mogli bi uskoro opet gledati onaj stari Brotnjo, sudeći po dosadašnjim rezultatima i onim što je uspjela napraviti Uprava koja je preuzela klub prošle godine i izvukla ga iz teške finansijske situacije.

"Uprava koju čini sportski direktor Vladimir Vasilj, bivši reprezentativni golman Hrvatske koji je bio dio reprezentacije na SP 1998. godine kada je Hrvatska osvojila 3. mjesto, te predsjednik Mario Rožić i niz drugih gospodarstvenika,  preuzeli su klub prošle godine kada se Brotnjo nalazio u teškoj igračkoj i financijskoj situaciji. Cilj je bio stabilizacija kluba u čemu su i uspjeli, te prošlu sezonu završili na 3. mjestu što je na kraju predstavljao uspjeh", ističe Vlaho, te dodaje:

"Ove godine je Uprava odlučila da trebamo napraviti iskorak dalje i pred nas igrače postavila cilj, a to je 1. mjesto i plasman u 1. ligu Federacije BiH, gdje nam je ponavljam još jednom realno i mjesto. U tu svrhu su dovedena pojčanja, osim mene u klub je došao i desni bočni Ivan Puljić koji je prošao školu Zrinjskog, a prošle godine igrao zajedno sa mnom u Čapljini, te Josip Miloš iz GOŠK-a i pojačanje u napadu, a to je dvadesetšestogodisnji Stanislav Vasilj koji je u svojoj karijeri nastupao za Zrinjski, Željezničar, Posušje u Premier ligi, te austrijske klubove amatere Red Bull Salzburga, SV Austria Salzburg, SV Seekirchen i TSV Neukmarkt i koji je odmah u prvom nastupu protiv Zrinjskog ( 4:2 za Zrinjski u Mostaru ) postigao pogodak, te u već spomenutom susretu Kupa protiv Čapljine postigao hat-trick i pokazao da će biti veliko pojacanje. U klubu je, unatoč nekim ponudama ostao i 1. strijelac 2. lige jug iz prošle sezone Benjamin Vladić i kada se sve to zbroji, s pravom računamo na 1. mjesto ove sezone".

Vlaho, koji je bio član šampionske juniroske generacije Zrinjskog 2007. godine, prošle sezone nosio je dres Čapljine. No, kako kaže, ne želi se prisjećati okolnosti zbog kojih je napustio redove člana 1. lige Federacije BiH.

"Moram priznati da je bio čudan osjećaj igrati protiv bivšeg kluba, jer do prije mjesec dana sam bio dio Čapljine i svakodnevno trenirao na Bjelavama, ali sticajem okolnosti kojih se ne bih htio prisjećati to je postala moja prošlost i istrčao sam u dresu Brotnja i pokazao svima ( asistirao za 2 pogotka ) koji su me nepravedno zapostavljali prošle sezone da su pogriješili, čega su vjerujem i oni svjesni bili nakon utakmice. Ipak, susret nije dobro počeo za nas, već u 4. minuti smo primili naivan gol nakon greške odbrane, a to se desilio i u 25. minuti i već smo gubili 2:0, a da sve to bude jos gore u 27. minuti smo ostali s igračem manje, ali na iznenađenje sviju od 30. minute na terenu je postojala samo jedna momčad, a to smo bili mi. Uspjeli smo smanjiti preko Vasilja na 2:1 i s tim se otišlo na odmor", kaže Vlaho, te dodaje:

"U drugom poluvremenu smo napravili nekoliko izmjena što je urodilo plodom i na samom startu smo uspjeli smanjiti na 2:2 kada je pogodio Vasilj. Nakon toga u redove Čapljine se uvukla nervoza i to je rezultiralo crvenim kartonom za domaće i stvari su se vratili na početak što je nama odgovaralo, te smo uspjeli 20 minuta prije kraja u potpunosti preokrenuti utakmicu nakon 3. pogotka Stanislava Vasilja. Konačan rezultat postavio je Benjamin Vladić u sudijskoj nadoknadi i odveo nas u 1. kolo Kupa BiH, među 32 ekipe ovog natjecanja i sa nesrpljenjem čekamo zdrijeb koji bi se trebao održati uskoro.".

Na pitanje koga bi volio dobiti za protivnika u 1. kolu Kupa Bosne i Hercegovine, 21-godišnji veznjak je rekao da je to njegov bivši klub Branitelj, koji je novopečeni prvoligaš.

"Kada bih mogao birati s kim da igramo u 1. kolu, to bi bila ekipa Branitelja, novopecenog prvoligaša, a za to imam više razloga. Prvo što se radi o mladoj ekipi u kojoj poznajem sve igrače i mislim da bi se ravnopravno nosili s njima i iz razloga što su mene i moje kolege motivirale izjave nekih članova tog kluba, koji sebi daju za pravo da pričaju svasta o nama, koji smo igrali prije za Branitelj", dodao je Vlaho za kraj razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti