Da li je Barbarez ovo zaslužio?
Mogu li na tribine desetine hiljada navijača koji su prisustvovali utakmici za ozdravljenje bh. fudbala, ili će se i njima zabraniti pristup reprezentaciji?

FSRS otkrio karte

Da li je Barbarez ovo zaslužio?

Adnan Beganović

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS donešena je odluka da članovi Izvršnog odbora FS iz manjeg bh. entiteta u izboru za selektora neće dati podršku niti jednom kandidatu koji je učestvovao u akciji "Kodro, Bola i prijatelji".
"Donijeli smo jednoglasnu odluka da niko ko je učestvovao u akciji "Kodro, Bola i prijatelji" ne može i neće biti niti selektor, ali niti dio stručnog štaba reprezentacije Bosne i Hercegovine", rekao je za SportSport.ba generalni sekretar FSRS, Rodoljub Petković te dodao:

"Sigurno je i to da je Duško Bajević otpao iz utrke za selektora Bosne i Hercegovine. Razgovarali smo sa Bajevićem i on u ovom trenutku nije u mogućnosti preuzeti reprezentaciju."

Bilo kako bilo, sigurno jedna od najvećih legendi bosanskohercegovačkog fudbala, Sergej Barbarez, iako je bio spreman na razgovore oko eventualnog angažmana u reprezentaciji, izričitim stavom kojeg su zauzeli članovi Izvršnog odbora FSBiH iz RS eliminisan je iz bilo kakvih kombinacija.

Ovakva odluka sigurno je da neće donijeti boljitak našem fudbalu, a nama svima koji doista volimo ovu državu i reprezentaciju i koji smo se godinama divili Barbarezu, uživali u njegovim igrama, kako u reprezentaciji tako i u Bundesligi, ostaje da se zapitamo da li je Sergej ovo zaslužio?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.