Da li je Simić lijek za Jagodićeve probleme u veznom redu?

Čelik i dalje bez pobjede

Da li je Simić lijek za Jagodićeve probleme u veznom redu?

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika još jednom su razočarali armiju svojih navijača, koji su sinoć ponovo pjesmom od prve do posljednje minute podržavali svoj klub u fer i sportskom tonu. Treća utakmica na domaćem terenu i ponovo bez pobjede, ovaj put protiv solidne ekipe Veleža.

Svi oni koji su pratili crno-crvene u prošloj sezoni ne mogu vjerovati da ova ekipa ima tako lošu igru i rezultate u dosadašnja četiri kola. Trener Vlado Jagodić ima mnogo razloga za brigu, ali očito da neki igrači iz utakmice u utakmicu ne mogu odgovoriti postavljenim zadacima na terenu. Ako igrači nisu spremni nositi se sa pritiskom igranja u Čeliku, onda svoje mjesto trebaju prepustiti drugima i otići u drugi klub.

Krajnje je vrijeme da se igrači probude i zaigraju kako su igrali u prošloj sezoni, kada su bili najuspješnija ekipa u proljetnom dijelu prvenstva. Očito da pojedinci misle da su nezamnjenjivi, jer ruku na srce Čelik nema kvalitetnu i široku klupu.

Rukovodstvo kluba i trener su vjerovali da ovi igrači koji su iznjeli teret igara u prošloj sezoni u ovoj mogu napraviti još veći iskorak, ali očito da za to nisu spremni.

Sezona je tek počela, ne treba skidati glavu ni igračima ni treneru, ali krajnje je vrijeme da se nešto učini, odnosno poboljša odnos igrača prema crno-crvenom dresu. Čelik narednu utakmicu gostuje na Koševu što je dodatni razlog za brigu, bez obzira što ni bordo momčad ne briljira.

Vrijeme je za mobilizaciju i buđenje svjesti kod igrača jer bi se ubrzo moglo desiti da pojedinci "lete" iz kluba. Trener Zeničana se nada da će probleme u veznom redu riješiti novi igrač Nikola Simić koji je u petak došao u Zenicu.

Simić je iskusan 31-godišnji vezni igrač, koji je u svojoj karijeri promjenio dosta klubova u Srbiji, a igrao je jednu sezonu u Grčkoj, te Izraelu. Administracija u klubu čini sve kako bi ovaj igrač već stekao pravo nastupa protiv Sarajeva u narednom kolu. Da li će Simić biti lijek za Jagodićeve brige oko organizacije igre, te brzog protoka lopte prema napadačima vidjet ćemo u narednim kolima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik nije nikoga pobijedio u prva četiri kola, ali nije ni poražen, a sa četiri boda zauzimaju mjesto u donjem dijelu tabele. Mogu li se igrači probuditi i pokazati da imaju kvalitet već u narednom kolu protiv Sarajeva saznat ćemo vrlo brzo.

Ono što je sasvim sigurno da nas narednog vikenda na najvećem stadionu u državi čeka jedan derbi u kojem će ulog biti velik, Sarajevo će pokušati pobjedom potvrditi tri boda iz Trebinja, dok će Čelik nastojati ispraviti loše igre i rezultate iz prva četiri kola i eventualnom pobjedom vratiti se u borbu za vrh tabele.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.