"Da sam navijač Uniteda zabrinuo bih se"

Ruud Gullit o Manchester Unitedu

"Da sam navijač Uniteda zabrinuo bih se"

Bivši menadžer Chelseaja, Ruud Gullit, smatra da igra Manchester Uniteda ovisi o formi Waynea Rooneya i kako je Ferguson trebao potpisati Wesleya Sneijdera.

"United previše ovisi o formi Rooneya. Trebali bi ubrzo pokušati dovesti Wesleya Sneijdera. Bez Paula Scholesa, teško da mogu nešto postići, jer im nedostaje kreativni veznjak i ne razumijem zašto Ferguson nije doveo Sneijdera", rekao je Gullit, dodavši:

"Gledao sam ih protiv dobro organizovane Benfice u Ligi prvaka. Portugalci su odigrali zaista sjajnu utakmicu i pokazali su da se ne boje napasti na Old Traffordu. Manchesteru trenutno nedostaje mirnoća Edwina van der Sara. Također, Rio Ferdinand nakon ozljede leđa nije više onaj stari i ne može igrati na najvišem nivou. Da sam navijač Uniteda, zabrinuo bih se."

Manchester United se trenutno nalazi na drugom mjestu Premiershipa, sa pet bodova zaostatka za vodećim Cityjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.