Da se ne lažemo bezveze

Iskorištavanje dresa sa nacionalnim grbom

Da se ne lažemo bezveze

Gordan Bunoza, stoper Wisle Krakow, jedan je od onih koji su se poigrali sa dresom reprezentacije Bosne i Hercegovine, iskoristili ga. Poslije Darija Župarića defanzivac poljskog kluba otkrio je šta mu srce zaista želi.

"Velika je čast što sam igrao za sve reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine. Čak sam imao čast upoznati i Edina Džeku", bile su Bunozine riječi prije ostvarivanja cilja.

Tada, govorio je suprotno od svojih osjećanja i onoga što mu je srce želilo. Ipak, imao je razlog zašto je nosio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Interes. Sramno!

Naš nacionalni tim imao je veliki uticaj na njegove uspjehe, zbog toga sve ovo boli. U Bunozu su se polagale velike nade. Čak, nakon dobrih partija Safet Sušić, selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine pozvao je Bunozu u septembru 2010. godine za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Luksemburga i Francuske.

Sudeći po izjavi koji je nedavno dao za Sportske novosti, tada je vjerovatno molio Boga da ne nastupi u utakmicama. Zašto? Zato što je prije toga ostvario svoj cilj, prodao se. Dres reprezentacije Bosne i Hercegovine mu više nije trebao.

"Nisam se odrekao Hrvatske za koju imam pravo igrati, jer nemam nastup za A selekciju Bosne i Hercegovine. Ukoliko me Slaven Bilić zapazi, tu sam", rekao je nedavno Bunoza za Sportske novosti.

Podsjetimo, ranije isto to uradio je i Dario Župarić, veznjak Cibalije, koji je rekao da mu je bolje igrati za Bosnu i Hercegovinu, nego u Hrvatskoj biti samo potencijal.

Ivan Lendrić, imao je istu namjeru. Na svu sreću, ostalo je samo na pokušaju. Napadač Zrinjskog nakon što je izostavljen sa spiska mlade reprezentacije Hrvatske, "prepao se" i odmah ponudio da igra za naš nacionalni tim.

Ne, niko nema ništa protiv susjeda, niti protiv želja pojednih igrača. Izaberi odmah što ti srce želi i svi sretni. Da se ne lažemo bezveze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.