Dabić: Volio bih dati gol Veležu

Mladost spremna za Mostar

Dabić: Volio bih dati gol Veležu

Edmir Škorić

Poslije Borca u Mladosti žele da uzmu mjeru još jednom velikanu našeg fudbala.

Gostovanje Veležu u Mostaru ekipi iz Velike Obarske predstavlja veliki motiv. Lijevi bočni Nemanja Dabić je u prošlom kolu sa dva gola srušio snove Borca, a sad želi da to isto uradi i u gradu na Neretvi.

"Idemo da se nadigravamo. Poslije pobjede nad Borcem mi možemo mirnije da dočekamo ovaj susret. To ne znači da smo se unaprijed predali, naprotiv, u ovaj susret ćemo da uđemo sa istom željom kao i protiv Borca. Volio bih da postignem gol Veležu, ali pozitivan rezultat je važniji od uloge strijelca", kaže Dabić.

I trener Dušan Jevrić ne krije želju da i u Mostaru naprave dobar rezultat. "Uz igru koju smo pružili protiv Borca imamo pravo na nadu u pozitivan rezultat. Za mene bi ogroman uspijeh bio i jedan bod, u gostima kod tako neugodnog rivala kakav je Velež", naglasio je Jevrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.