D'Agostino: Vraćam se na pravi put

Ofanzivac Udinesea

D'Agostino: Vraćam se na pravi put

Edmir Škorić

Vezista italijanskog Udinesea Gaetano D'Agostino govorio je o svom boravku u Uidnama ovo ljeto, te istakao veliko zadovoljstvo zbog svog povratka u pravu formu.

Golom prvog strijelca Serije A, Di Natalea, Udinese je na svom Sradio Friuliju slavio protiv Milana. Sreća po kapitana "zebri", našao se na pravom mjestu i loptu koja se odbila od stativu Storarija pospremio u mrežu Rossonera.

No, u formu se vratio i Argentinac Gaetano D'Agostino, koji je ovog ljeta bio blizu odlaska iz Udina, no na kraju se skrasio u dresu Udinesea.

"Nikad nisam otišao kucati na vrata drugih klubova. U stvari, odbio sam Napoli, Genou, Atletico Madrid, jer vejrujem u superiornost Udinesea. Ostavio bih Udinese samo u slučaju da dobijem ponudu velikog kluba. Moja obitelj je na prvom mjestu, ispred karijere i novca", istakao je D'Agostino za Datasport.

"U posljednje dvije utakmice smo promijenili našu formaciju. Jučer sam podijelio puno lopti u veznom redu i osjećam se bolje. Tijekom prvih nekoliko tjedana priprema nisam bio mentalno spreman zbog raznih premještanja na transferskom tržištu. Sada sam ponovo na pravom putu."

27-godišnjaka su stalno povezivali sa Juventusom, prije nego li su ovi doveli Felipe Mela iz Fiorentine. Bio je i na listi Reala, no Kraljevi su tu poziciju popunili sa Xabi Alonsom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.