Đakušić: U Derventu putujemo uzdignute glave

Golman Kozare pred Tekstilac

Đakušić: U Derventu putujemo uzdignute glave

D. Vejo

Fudbaleri Kozare iz Gradiške do odlaska na zaslužen odmor imaju još jednu prepreku, a to je derventski Tekstilac.

Između ove dvije ekipe, tokom cijele sezone se vodila velika borba za petu poziciju u prvenstvu. Prije posljednjeg kola, Dervenćani zauzimaju željeno mjesto sa 36 osvojenih bodova, dok crveno-bijeli imaju tri boda manje, pa s toga zauzimaju poziciju ispod.

Iz tabora crveno-bijelih ističu da je sezona na izmaku bila jedna od najzahtjevnijih do sada, te dodaju kako su ostvarili zacrtani cilj, a to je igrati Ligu za prvaka.

"Sezona je bila dosta duga i naporna. No, naša mlada ekipa je uspjela u svom naumu, a to je izboriti plasman u play-off i tako zauzeti svoje mjesto među šest najboljih. Tokom play-offa, igrali smo dosta dobro. Pokazali smo zube velikim rivalima kao što su Borac i Prijedor. Ipak, u pojedinim mečevima, zbog nedostatka iskustva smo izgubili iste. Ostala je još jedna prepreka, Tekstilac. U Derventu putujemo uzdignute glave i sa namjerom da ostvarimo pozitivan rezultat", izjavio je za SportSport.ba golman Kozare, Stefan Đakušić.

Utakmica između Tekstilca i Kozare igra se sutra od 17.30 sati.

Podsjetimo, Kozara će uskoro dobiti novog trenera, jer će tu poziciju kroz nekoliko dana napustiti Velimir Stojnić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi