Dalglish: Ovaj trofej nam mora dati želju za još

Liverpoolu Carling Cup

Dalglish: Ovaj trofej nam mora dati želju za još

Edmir Škorić

Nakon šest godina nogometaši Liverpoola osvojili su konačno trofej. U finalu Carling Cupa prilikom boljeg izvođenja penala savladali su Cardiff.

Bez pobjednika je, rezultatom 1:1, okončano regularnih 90 minuta, a po jedan gol na obje strane pao je i u produžecima, da bi Redsi bili uspješniji u izvođenju jedanaesteraca.

"Oduševljeni smo što smo osvojili ovaj trofej. Bila je to teška utakmica i mislim da su igrači Cardiffa boje svog kluba vrlo dobro branili. Mii smo zaslužili naš prvi trofej u šest godina i sada moramo nastaviti raditi naporno i vidjeti gdje će nas to odvesti", kazao je Liverpoolov menadžer Kenny Dalglish, koji je dodao:

"Nismo prije šest godina mislili da će nam trebati toliko dugo da opet osvojimo trofej. Sada smo ga osvojili i uživat ćemo u njemu. Mislim da će ovo inspirirati igrače. Mislim da niko ko je ikad osovjio trofej na Wembleyju ili Milenijskom stadionu nije uživao u tome. Taj trofej nam mora dati želju za još. Osvojili smo trofej danas, ali to ne znači da smo gotovi".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.