Dalglish pohvalio odbranu Redsa

Dalglish pohvalio odbranu Redsa

Menadžer Liverpoola, Kenny Dalglish, rekao je kako nije iznenađujuće da njegov tim ima najbolju odbranu u Premiershipu.

"To nije iznenađenje. Imamo najboljeg golmana u ligi (Pepe Reina), te u odbrani igrače poput Glena Johnsona, Daniela Aggera, Martina Škrtela i Josea Enriquea. Odbrana dobiva mnogo podrške od veznih igrača. Što više imamo loptu u posjedu, to je manje pritiska na odbranu", rekao je Dalglish.

Dvojac Redsa Martin Škrtel i Daniel Agger sarađuju jako dobro, te su iz prvog tima istisnuli zamjenika kapitena, Jamiea Carraghera.

"Kada je Jamie bio ozlijeđen, Agger i Škrtel su zaista napravili odličan posao. Mislim da je to najbolji pokazatelj kako je ovaj dvojac odigrao, kada su uspjeli iz prvog tima istisnuti Carraghera."

Liverpool će svoj susret protiv Wigana igrati sutra, u okviru 17. kola Premiershipa. DW stadion će ugostiti ove dvije ekipe, a pravdu će dijeliti Michael Oliver.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.