Dalglish potpisao trogodišnji ugovor

Ostaje na klupi Liverpoola

Dalglish potpisao trogodišnji ugovor

Edmir Škorić

Kenny Dalglish, trener i istinska legenda Liverpoola, potpisao je trogodišnji ugovor s klubom.

Škotski stručnjak u januaru ove godine privremeno je preuzeo klupu Liverpoola od Roya Hodgsona, no čelnici kluba zadovoljni su njegovom strategijom, pa su mu odlučili ukazati povjerenje za naredne tri godine. Na isto toliko godina obvezao se i trener prvog tima Steve Clarke.

"Kennedy je legenda Liverpoola i iznimno je bio nadaren kao nogometaš, ali i uspješan kao menadžer. Od svog preuzimanja kluba u januaru pokazao je izvanredne trenerske sposobnosti. U njegovom prisustvu i igrači osjećaju puno bolju atmosferu. Oduševljeni smo činjenicom da smo dogovorili nastavak saradnje", kazao je vlasnik kluba John Henry.

"I kada sam u januaru preuzeo klub, govorio sam kako sam sretan da mogu pomoći klubu do kraja sezone. Sada su vlasnici kluba odlučili da ostanem i to je sjajna vijest za mene i mog pomoćnika Stevea Clarkea. Ovo je jedinstveni nogometni klub i oduševljen sam što mi je pružena prilika da izgradim nešto posebno. Želim da zahvalim svim igračima koji su bili fantastični, isto tako bih se zahvalio klubu za sve", kazao je Dalglish.

Liverpool se trenutno s Tottenhamom natječe za poziciju koja vodi u Evropsku ligu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti