Dalić i izabranici još uvijek u šoku: Bilo je to krvoproliće!
FOTO: EPA

Debakl daleko odjeknuo

Dalić i izabranici još uvijek u šoku: Bilo je to krvoproliće!

Samir Mlaćo

Žestoko je u svijetu nogometa odjeknula pobjeda Španije nad Hrvatsko 6:0. Vatreni su dotučeni do koljena, a Španci pružili sjajnu partiju. 

Zlatko Dalić kao i cijela nacija bio je razočaran nakon meča, ali jasno kazao da ovaj poraz njegovim momcima mora biti lekcija za budućnost.

Svi evropski i svjetski mediji dosta su pisali o blamaži Vatrenih, a ugledni američki Deadspin je također analizirao ovaj meč. Nisu štedjeli riječi.

"Španija je uništila Hrvatsku, vrlo ponosnu momčad, bilo je to apsolutno krvoproliće. Ali većina Španije treba osjećati ljutnju i frustraciju prema kretenima koji su bili na čelu momčadi prije SP-a u Rusiji, kada su otpustili trenera Julena Lopeteguija zbog vlastite taštine i ponosa", piše Deadspin, ali navodi i to Hrvatska nije igrala u punoj snazi.

Također, navodi se da budućnost nogometne reprezentacije Španije izgleda sjajno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije