Damir Džidić potpisao za Qingdao Jonoon

Baka doveo pojačanje

Damir Džidić potpisao za Qingdao Jonoon

M. Maksimović

Damir Džidić, dosadašnji kapiten Zrinjskog, karijeru nastavlja u Kini. Njegov novi klub je Qingdao Jonoon kojeg vodi Blaž Slišković, bivši selektor reprezentacije BiH.

Baka izuzetno dobro poznaje Damira, s obzirom da je određeni period trenirao ekipu Zrinjskog, a dojučerašnji kapiten Plemića je potopisao na godinu dana. 

''U kontaktu sam sa Sliškovićem određeni period, a posao smo završili posljednjih par dana. Potpisao sam ugovor na godinu dana, plus još jednu godinu ukoliko odigram više od 50 posto utakmica u prvoj sezoni. Po riječima Bake Sliškovića radi se o jednoj stabilnoj ekipi koja je prvenstvo zaključila na šestom mjestu prošle sezone i jednom vrlo lijepom gradu. Mojim odlaskom i odlaskom Tonija Šunjića ostaje praznina u zadnjoj liniji Zrinjskog, ali se nadam će klub pronaći prave zamjene i da će na kraju izboriti Evropu'' kaže Damir Džidić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.