Džumhur u borbi za najmanje 75.000 dolara

Najbolji bh. teniser

Džumhur u borbi za najmanje 75.000 dolara

A. Čaušević

Posljednji Grand Slam u sezoni, US Open starta 30. augusta. 

Ove sedmice će biti održane kvalifikacije u kojim će nastupiti i Damir Džumhur, već nekoliko godina najbolji bh. teniser.

Džumhur borbu za plasman u prvu rundu glavnog žrijeba i najmanje 75.000 dolara počinje danas i to protiv Petera Polanskyog.

Bh. teniser ima ulogu favorita u prvom kolu kvalifikacija ima ulogu favorita, ali to treba opravdati i na terenu.

Eventualni plasman u glavni žrijeb Džumhuru bi donio najmanje 75.000 dolara, u slučaju da se plasira u drugo kolo dobio bi 115.000 dolara.

Inače, ukupni nagradni fond za ovogodišnje izdanje US Opena je 57.5 miliona dolara. Pobjedniku će pripati 2.5 miliona, a poraženom u finalu 1.25 miliona dolara.

Top Komentari

user1597698961
Ne tako davno je lagano ulazio u glavni zriwb Grand slamova,ns mislim kroz kvale vec je imao super ranking i siguran je bio za grenf sllemove
4 0
Sole
Ako prodje prvo kolo ide odmah nova starleta?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi