Damjanović 2,5 godine u Kaiserslauternu
Damjanović će Kaiserslauternu pomoći da se vrati u Bundesligu

Iz Rusije preselio u Njemačku

Damjanović 2,5 godine u Kaiserslauternu

Dario Damajnović ipak neće igrati u drugom razredu ruskog fudbala. Nakon što je njegov Luch Energiye Vladivostok ispao iz prve lige Rusije, naš standardni A reprezentativac kojeg su bh. selektori koristili na različitim pozicijama danas je preselio u Njemačku, gdje je potpisao dvoipogodišnji ugovor sa Kaiserslauternom. 

Istina, ni u novoj zemlji neće nastupati u eliti, ali njegov novi klub u vrhu je 2. Bundeslige i velike su šanse da u proljetnom dijelu šampionata izbori plasman u Bundesligu.

Informacija o dogovoru dvoipogodišnje saradnje potvrđena je i na službenoj stranici trenutno drugoplasirane ekipe popularne „cvajte“.

„Damjanović je izuzetno kvalitetan igrač kojeg možemo koristiti na više pozicija i biće nam od izuzetne važnosti u borbi za plasman u Bundesligu“, izjavio je Stefan Kuntz, ne želeći otkrivati finansijske detalje ugovora.

Nedavno je na posudbu u Kaiserslautern iz Werdera stigao i Said Husejinović, naš internacionalac koji je već u prvom kontrolnom susretu protiv Žiline (2:1) ostavio upečatljiv dojam na stručni štab i navijače Kaiserslauterna. Takođe, kapiten nove Damjanovićeve ekipe je Anela Džaka, fudbaler koji korijene vuče iz BiH, ali je nastupao za mlađe reprezentacije Njemačke.

Damjanović za Kaiserslautern neće debitovati u ponedjeljak, kada će na domaćem terenu njegov klub dočekati najvećeg rivala za plasman u njemačku elitu, Mainz sa kojim nakon prvog dijela sezone dijele prvo mjesto (po 31 bod). Prije dolaska u Kaiserslautern, Damajanović je nastupao u Luch Energiyu Vladivostok, a prije toga za splitski Hajduk i Modriča Maximu.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 16 utakmica i postigao dva pogotka, oba u prijateljskom susretu 26. marta 2008. godine kada smo na Bilinom polju remizirali sa protiv Makedonijom (2:2). Iako mu je osnovna pozicija u veznom redu (defanzivni veznjak), selektor Miroslav Ćiro Blažević koristi ga na stoperskoj poziciji, gdje se Damjanović u dosadašnjim nastupima odlično snalazio.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.