Damjanović: Kriminala ima i moramo se boriti

Novo tijelo N/FSBiH za borbu protiv korupcije

Damjanović: Kriminala ima i moramo se boriti

Predsjednik Komisije za bezbjednost u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine Novak Damjanović pokrenuo je zanimljivu inicijativu.

Naime, Komisija za bezbjednost N/FSBiH uputila je zvanični dopis Komitetu za normalizaciju sa zahtjevom da se unutar saveza osnuje novo tijelo za borbu protiv korupcije i kriminala u fudbalu.

"S obzirom da već neko vrijeme vodimo kampanju i borbu za suzbijanje kriminala u fudbalu, odlučili smo pokrenuti inicijativu kod Komiteta za normalizaciju, koji je spreman da uđe u borbu protiv kriminala u domaćem fudbalu. Održali smo sastanke i sa nadležnim institucijama, te policijom, a namjeravamo u sve uključiti i Srbiju i Hrvatsku. Pogotovo tu mislim da zapadne komšije, koji već imaju iskustava sa ovakvim tijelima u sportu", rekao je za SportSport.ba Novak Damjanović.

"U tom slučaju, Komitet za bezbjednost imaće legitimno pravo da djeluje, a u slučajevima kada ne možemo ništa napraviti, slučaj prepuštamo policiji i nadležnom tužilaštvu", smatra Damjanović, koji se slaže u opštoj ocjeni da je bh. fudbal protkan kriminalnim radnjama.

"Ma naravno da ima kriminala. Znalo se kolila je taksa za ostanak ili ulazak u ligu i koliko košta nečija usluga, ali i to će jednog dana sve izaći na vidjelo. To je početak jednog dugotrajnog i teškog procesa, ali treba biti uporan", dodao je Damjanović na kraju razgovora za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije