Damjanoviću 90 minuta i žuti karton
Damjanović je igrao na poziciji lijevog stopera

Druga Bundesliga, 23. kolo

Damjanoviću 90 minuta i žuti karton

Dario Damjanović standardni A reprezentativac Bosne i Hercegovine u večerašnjem porazu njegovog Kaiserslauterna na gostovanju kod FSV Frankfurt (0:1) u 23. kolu Druge Bundeslige, odigrao je cijeli susret, a u 87. minuti dobio je žuti karton.

Nakon što je imao problema sa petom, zbog čega je propustio prijateljski susret našeg nacionalnog tima prošlog mjeseca u Rijeci, Damjanović je za K'lautern debitovao 23. februara kada je protiv St. Paulia odigrao drugo poluvrijeme. U prošlom kolu je presjedio na klupi, a večeras je odigrao cijeli meč i to na poziciji lijevog stopera!

Domaći su slavili minimalni trijumf, a odlučujući trenutak dogodio se u 61. minuti kada je mrežu ekipe za koju nastupa naš internacionalac matirao Matias Cenci. Treba napomenuti da je Cenci „pobjegao“ upravo našem reprezentativcu i iskosa sa lijeve strane matirao Luisa Roblesa.

U ekipi K'lauterna nije bilo Saida Husejinovića, koji nije niti putovao na ovo gostovanje i to zbog „sukoba“ sa trenerom Milanom Šašićem, a prema navodima njemačkih medija naš internacionalac prekomandovan je u amaterski tim. Ovim porazom Kaiserslautern se još više udaljio od vrha tabele i borbe za povratak u njemačku elitu.

Koblenz je bez većih problema na domaćem terenu savladao Osnabruck rezultatom 3:0. Branimir Bajić je za pobjednički tim odigrao cijeli susret, a Darko Maletić je u igru ušao u 65. minuti umjesto Njazi Kuqija.

Rezultati 23. kola
FSV Frankfurt – K'lautern 1:0
Koblenz – Osnabruck 3:0
St. Pauli – Hansa Rostock 3:2

Tabela
Na tabeli i dalje vodi Fraiburg sa 45 bodova i utakmicom manje, a dalje slijede: Mainz 40 (-), Greuther Furth 39 (-), Duisburg 35 (-), Kaiserslautern 35, St. Pauli 34, Alemania Aachen 33 (-), Nurnberg 33 (-), Oberhausen 31 (-), Munchen 1860 29 (-), Augsburg 29 (-), Rot Weiss Ahlen 28 (-), Koblenz 27, FSV Frankfurt 26, Ingolstadt 23 (-), Osnabruck 23, Hansa Rostock 19, Wehen 17 (-).    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.