Danac Simon Kjaer na meti Milana
Kjaer ostaje u Palermu ili ipak odlazi u Milano?

Danac Simon Kjaer na meti Milana

Edmir Škorić

O ovom transferu ranije smo već pisali, no čini se kako Milan poduzima prve korake u pokušaju dovođenja mladog Danca Simona Kjaera, kojeg je sportski direktor Milana osobno pratio u Veroni, na utakmici Chieva i Palerma.

Nedjeljna popodnevna utakmica Chieva i Palerma koja se odigrala u Veroni na stadionu "Bentegodi", bila je idealno rješenje Milanovog sportskog direktora Ariedo Braida, koji je pratio mladog Danca Simona Kjaera, igrača zadnje linije Palerma.

Nakon obećavajućih predstava u dresu Palerma, Danac je od početka drugog dijela polusezone na meti "rossonera", no predstavnici Milana su strpljivi i žele biti sigurni u svoj izbor.

"Jesam li promatrao Kjaera u Veroni? Ne želim govoriti o toj temi", poručio je Braida novinaru mediagol.it portala, te nastavio.

"Ja nemam ništa za reći, ne mogu ni potvrdtili, ali ni odbiti ga. Strpljiv sam i ovo nije odgovarajući trenutak za raspravu o strategiji našeg transfera".

I dok se iz Milana još predomišljaju oko Kjaera, predsjednik Palerma Maurizio Zamparini još jednom je izjavio kako nebi volio pustiti svog dragulja ovog ljeta. Zamparini je izjavio kako ga ne zanima posjet sportskog direktora Milana, te da nije zainteresovan za prodaju ovog perspektivnog igrača.

19-godišnji Simon Kjaer stigao je prošlog ljeta iz danskog FC Midtjyllanda, a u Seriji A odigrao je 18 utakmica.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.