Danas kvalifikacije za Heineken PES turnir

Champions Planet - Heineken PES turnir

Danas kvalifikacije za Heineken PES turnir

M. Skaka

Heineken i SportSport.ba organizuju turnir u PlayStationu u okviru “Heineken Champions Planet” – organizovanog gledanja utakmica Lige prvaka u Domu mladih u Sarajevu.

Zbog velikog broja prijava, kvalifikacije za glavni "Heineken PES turnir" održaće su u sarajevskom Domu Mladih, Centar Skenderija u ponedjeljak sa početkom u 18 sati. Na Kvalifikacijama igraće se na dva paralelna "terena", na plazma televizorima, a svaki igrač odigraće minimalno jednu utakmicu, te će se na taj način dobiti 16 najboljih koji će učestovovati na našem turniru.

Kvalifikacije vršimo po slijedećem principu:

Prvo predkolo (48 ekipa)

Biće obavljen žrijeb i njime će se odlučiti kojih 16 ekipa se direktno plasira u Drugo pretkolo Heineken PES turnira. Preostala 32 tima/igrača će odigrati po jednu utakmicu Prvog predkola i pobjednici tih utakica se također plasiraju u Drugo pretkolo. Igrači sami biraju timove s kojima će nastupiti u prvom predkolu, a utkice će trajati po 5 minuta.

Drugo predkolo


(16 direktno plasiranih + 16 pobjednika u Prvom prekolu. Ukupno 32 tima/igrača)

Svi timovi/igrači će odigrati po jednu utakmicu Drugog pretkola u trajnaju od 5 minuta. Parovi će biti određeni žrijebom, a igrači sami biraju timove s kojim će nastupiti.

Kvalifikacioni mečevi će biti odigrani u ponedjeljak 23.02.2009. sa počektom u 18 sati u Domu mladih Skenderija.

UCL_PES_raspored


Heineken PES turnir - završnica


Pobjednici iz Drugog pretkola, njih 16, se plasira u završnicu Heineken PES turnira koja će biti odigravana "simultano" sa UEFA Champions League dvije utakmice / home and away/ u trajanju od po 10 minuta.
Nakon što bude odigrano kompletno Drugo predkolo svakom igraču će žrijebom biti dodijeljen jedan tim koji igra i završnicu "prave" Lige prvaka, a te timove sigurno svi znate.

Ove utakmice će biti odigravane na dane kad se igraju utakmice Lige prvaka i to prije i poslije utakmica koje ćemo u direktnom TV prenosu pratiti na Planeti šampiona u Domu mladih Skenderija.

Sve prijavljene igrače pozivamo da u ponedjeljak 23.02.2009.godine dođu u Dom mladih Skenderija na mečeve Prvog i Drugog predkola i želimo im puno sreće u Heineken PES turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.