Danci bez Aggera i Poulsena

Morten Olsen objavio spisak

Danci bez Aggera i Poulsena

Danski selektor Morten Olsen je odredio kandidate za predstojeće mečeve u kvalifikacijama za EP 2012.

Protiv Kipra 7. oktobra u gostima i Portugala četiri dana kasnije u Copenhagenu neće biti Daniela Aggera iz Liverpoola i Christiana Poulsena iz Eviana,a nova imena su Bjelland i Juelsgard. Danska je u posljednjem meču sa dva gola Bendtnera savladala Norvešku sa 2:0 i trenutno u grupi H imaju 13 bodova kao Portugalci i Norvežani kojima je ostalo da odigraju samo jednu utakmicu.

Golmani: Anders Lindegaard (Manchester United), Thomas Sorensen (Stoke), Stephan Andersen (Evian Thonon).
Odbrana: Lars Jacobsen (FC Copenhagen), Michael Silberbauer (Young Boys), Simon Kjaer (AS Roma), Bo Svensson (Mainz), Andreas Bjelland (FC Nordsjaelland), Simon Busk Poulsen (AZ Alkmaar), Jesper Juelsgaard (FC Midtjylland).
Sredina: William Kvist (Stuttgart), Niki Zimling (FC Brugge), Martin Jorgensen (AGF Aarhus), Jakob Poulsen (FC Midtjylland), Dennis Rommedahl (Brondby), Christian Eriksen (Ajax), Michael Krohn-Dehli (Brondby), Lasse Schone (NEC Nijmegen).
Napad: Nicolai Jorgensen (Bayer Leverkusen), Nicklas Bendtner (Sunderland).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije