Danci bolji od Australije, Poljaci sigurni protiv Andore

Danci bolji od Australije, Poljaci sigurni protiv Andore

Midhat Šljivak

Reprezentacija Danske je u posljednjem pripremnom susretu pred start Evropskog prvenstva savladala reprezentaciju Australije sa 2:0.

Za razliku od prošlih susreta Danci su ovog puta odigrali veoma dobru utakmicu, te su zasluženo došli do pobjede. Daniel Agger je u 32. minuti sa bijele tačke doveo Dansku u vodstvo, a konačnih 2:0 postavio je Andreas Bjelland u 68. minuti susreta.

Domaćin Eura uz Ukrajinu, reprezentacija Poljske sa ubjedljivih 4:0 je savladala Andoru. Obraniak je nakon trinaest minuta igre doveo Poljake u vodstvo, da bi do poluvremena golman Andore još dva puta vadio loptu iz mreže. Lewandowski je u 37. minuti povećao na 2:0, a za ubjedljivih 3:0 pogodio Blaszczykowski dvije minute kasnije sa bijele tačke.

KOnačan rezultat od 4:0 ponoveo sa penala je postavio Wasilewski u 77. minuti susreta.

Malta je u duelu jednih od najloših selekcija Evrope savladala kao gost Luksemburg sa 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.