Dani Alves pogodio i asistirao u pobjedi PSG-a

Super Cup Francuske

Dani Alves pogodio i asistirao u pobjedi PSG-a

Fudbaleri PSG-a osvojili su Super Cup Francuske nakon pobjede protiv Monaca u Tangeru sa 2:1.

Treneri obje ekipe izveli su gotovo najbolje što imaju na teren, a u prvom poluvremenu bolje se snašla ekipa Monaca koja je do vodstva stigla u 30. minuti preko Sidibea. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. 

U nastavku meča viđen je preokret PSG-a. Prvo je Dani Alves zatresao mrežu Monaca u 51. minuti za izjednačenje, da bi 12 minuta kasnije Rabiot nakon asistencije upravo Alvesa pogodio za preokret. 

Pokušao je do kraja susreta trener Monaca Jardim sa izmjenama nešto da promijeni, ali na kraju se njegova ekipa ipak morala pomiriti sa porazom u finalu Super Cupa.

Super Cup Francuske:

Monaco-PSG 1:2 (Sidibe 30'-Alves 51', Rabiot 63')

Potražite više informacija na temu Ligue 1:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi