Daniel Alves sretan u Barceloni
Alves: "Ne idem iz Barcelone"

Daniel Alves sretan u Barceloni

Edmir Škorić

Brazilac Daniel Alves je presretan svojim životom u Barceloni, iako su mnogi pisali kako bi mogao preći u redove londonskog Chelsea, on je to demantovao izjavom da ne napušta sadašnji klub.

Mnoge navijače Barcelone Alves je obradovao svojom izjavom da je presretan u Barceloni, te da ne planira mijenjati sredinu. Brazilac je bio povezan sa Chelseaom, no da ne ide u London, potvrdio je i za službenu web stranicu kluba.

Prošlo ljeto stigao je iz Seville  i ove sezone je standardan u Guardiolinom timu, svojim prodorima po desnom krilu sigurno da ima značajnu ulogu u Barceloninom "razaranju". Ugovor sa klubom veže ga do 2012. godine, a planira ostati i do kraja svoje sezone u tom timu, iako, priznaje da je u fudbalu sve moguće.

"Za mene nema ništa bolje od osjećaja sreće, i ovdje sam našao sreću za sebe i svoju obitelj.", rekao je Alves, te dodao kako su Messi i Iniesta odlučili da ne napuštaju Barcelonu, iako su obojica na meti "kraljevskog" kluba.

"Messi i Iniesta su igrači koji mnogo duguju klubu, a ja sam istog mišljenja kao i oni, da bi bila ozbiljna greška da napuste Barcelonu i presele u redove Real Madrida."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.