Danijel Miličević stekao pravo nastupa za BiH!

Sjajni fudbaler belgijskog Genta

Danijel Miličević stekao pravo nastupa za BiH!

Mehmed Baždarević na današnjoj konferenciji za medije otkrio je da je Danijel Milićević stekao pravo nastupa za BiH.

Iskusni fudbaler je nastupima za Gent u Ligi šampiona i belgijskom prvenstvu skrenuo pažnju Baždarevića, a nakon signala NSBiH promijenio je sportsko državljanstvo i vjerovatno će dobiti poziv za nadolazeće kvalifikacije. 

"Milićević je stekao pravo da može biti pozvan u našu reprezentaciju dok su ostali igrači još uvijek u proceduri", kazao je Baždarević.

Tokom obraćanja medijima Baždarević se osvrnuo na prethodne utakmice, kao i na nastup na Kirin kupu u Japanu. 

„U posljednjih pet prijateljskih susreta ostvarili smo četiri pobjede. Ako izuzmemo prvih 25 minuta utakmice sa Španijom u kojim nismo bili na nivou, sa ostalim stvarima možemo biti zadovoljni. Igrači su pokazali karakter i kada bi bili u rezultatskom zaostatku, nisu odustajali i nadam se da će sa takvim stavom igrati i u budućnosti", istiže Baždarević i potom dodaje:

"Što se tiče Kirin kupa, mnogo su nas kritikovali prije odlaska u Japan, ali nismo se previše osvrtali na to. Sa stručnim štabom sam donio odluku koji će igrači nastupati na Kirin Kup-u. Imali smo problema prije polaska jer su se neki igrači povrijedili. Drago mi je što smo osvojili trofej i bilo je lijepo vidjeti igrače iz naše lige da igraju na tom nivou.“

Predstavnike medija je zanimalo i da li će za igrače sa Kirin kupa biti mjesta u „A“ timu u predstojećim kvalifikacijama. 

"Do utakmice sa Estonijom imamo dovoljno vremena. Sigurno je da su igrači na turniru u Japanu zaradili poene i kucaju na vrata reprezentacije. Važno je da imamo solucija. U slučaju povreda ili suspenzija zbog kartona bitno je da imamo širok izbor igrača. Momci iz naše lige su pokazali da mogu igrati na visokom nivou, a na nama je da izaberemo najbolje", istakao je selektor reprezentacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi