Danijel Pajić sudi vječiti derbi
Pajić je sudio Želji i protiv Laktaša

Određene sudije za 28. kolo Premijer lige BiH

Danijel Pajić sudi vječiti derbi

Bijeljinski arbitar Danijel Pajić voljom žrijeba određen je za glavnog sudiju najvećeg bh. derbija, duela sarajevskih rivala Željezničara i Sarajeva koji će biti odigran u subotu na Grbavicu.

Pajić je u drugom dijelu sezone do sada dva puta bio glavni sudija sarajevskom premijerligašu, a Željo sa njim ima polovičan uspjeh. Plavi su u prvom kolu proljetnog dijela šampionata poraženi u Tuzli od Slobode rezultatom 0:1, a u 19. kolu na Grbavici, kada je Pajić sudio savladali su Laktaše rezultatom 1:0.

Sa druge strane, ekipi sa Koševa Pajić je u ovoj polusezoni bio sretan, jer su u 22. kolu sa njim donijeli bod sa gostovanja u Širokom Brijegu (1:1).

Pajiću će na Grbavici asistirati Dalibor Drašković i Siniša Janić, dok je četvrti sudija Anto Živković. Delegat utakmice u kojoj će sarajevski rivali po 93. put odmjeriti snage je Medžid Gvozden, a kontrolor suđenja biće Mustafa Škoro.

Drugi najzanimljiviji susret 28. kola koji će privući pažnju sportske javnosti u našoj zemlji, onaj u Zenici koji će odigrati Čelik i Orašje sudiće Marinko Jelić iz Širokog Brijega, kojem će asistirati Elvir Grabus i Bilal Bogilović.        

U ostalim mečevima 28. kola Premijer lige BiH koji će biti odigrani u subotu sa početkom u 17 sati, pravdu će dijeliti: Zvijezda – Zrinjski (Vladimir Dominković), Slavija – Leotar (Antonio Blažević), Posušje – Borac (Mevludin Efendić), Laktaši – Široki Brijeg (Adnan Pervan), Modriča Maxima – Travnik (Vladimir Bjelica) i Velež – Sloboda (Predrag Stankić).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.