Danijel Pranjić morao da ode: "Cijelo selo je bilo protiv mene"

Nerado se sjeti Kipra

Danijel Pranjić morao da ode: "Cijelo selo je bilo protiv mene"

E. Škorić

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske Danijel Pranjić govorio je o teškoćama koje je imao na Kipru.

Pranjić je nakon velike igračke, započeo trenersku karijeru i to na Kipru vodeći Omoniju Psevda, no to iskustvo sada izgleda kao jako loše i nerado priča o tome.

"Mislim da ne postoje šanse da ovakva ekipa izbori opstanak. Nisam imao pravu sliku o ekipi kad sam preuzeo tim. Apsolutno ništa nisam znao o porodici koja vodi klub. Svima sam striktno podvukao da ću se ja pitati i odgovarati za ono što se događa na terenu i da će igrati samo oni koji zaslužuju. Dvojica igrača koji su iz te familije su mi od početka pravili probleme s bivšim potpredsjednikom i okrenuli su cijelo selo protiv mene. Imao sam podršku tek četvorice ili petorice ljudi u zajednici, ali je familija radila baš sve protiv mene. Cijelo selo je bilo protiv mene. Završilo se tako što nisu platili apsolutno ništa za period u kojem sam radio u klubu", rekao je Pranjić za grčku "Gazzetu".

Tvrdi da je bilo financijskih problema.

"Sukobili smo se i svašta sam mu rekao, sve ono što je morao čuti. Želio sam da zaštim tu djecu. Nakon tog poraza momci više nisu ništa mogli da ponude na terenu jer su psihički bili uništeni. Nisu više imali snage. Rekao sam im da je došlo do kraja saradnje između mene i kluba", dodao je on.

Pranjić je igračku karijeru okončao upravo na Kipru, a prethodno je igrao za neke klubove kao što su Panathinaikos, Koper, Celta, Sporting Lisabon, Dinamo, Osijek, Heerenveen, no najveći od svih za koji je nastupao bio je Bayern iz Minhena.

Takođe, Pranjić je od 2004. do 2015. godine sakupio 58 nastupa za reprezentaciju Hrvatske i postigao je jedan gol.

Inače, Pranjić je porijeklom iz Doboja, a jednom je prilikom za SportSport.ba govorio o tome.

"U Doboju sam živio do početka rata. Moj je otac Stipo bio željezničar, a majka Elvira kućanica, pa moj godinu i pol dana mlađi brat Darko i ja nismo odrasli u izobilju. Mislim da sam tamo završio treći razred osnovne škole. Sjećanja nisu baš najljepša jer je to bio period kada je počeo rat i kada su oca odveli u logor, ali, eto, takva sudbina. Ne možemo ništa promijeniti. Poslije toga jednom sam dolazio s ocem u Doboj."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi