Danny Welbeck i službeno u Arsenalu

Plaćen 16 miliona funti

Danny Welbeck i službeno u Arsenalu

Arsenal je puna dva sata nakon okončanja prelaznog roka pojačao dojučerašnji fudbaler Manchester Uniteda Danny Welbeck.

Engleski reprezentativni napadač u Arsenal dolazi za 16 miliona funti, a na Emiratesu će se zadržati pet godina. Zanimljivo da je za iste novce u Arsenal trebao stići Mario Balotelli, koji bi vjerovatno bio neuporedivo bolji izbor za četu Arsenea Wengera pa su navijači Arsenala s pravom prilično razočarani ovakvim epilogom.

Welbeck iza sebe nema baš impresivne napadačke cifre. Za United je odigrao 142 utakmice i postigao 29 golova. U Premiershipu je od 2008. godine do danas zabio samo 26 pogodaka.

Welbeck (23) je u Arsenal doveden kao očajničko rješenje tima sa Emiratesa, budući da su u kratkom vremenskom periodu ostali bez nekoliko važnih igrača iz napada. Ostaje da se vidi da li će Danny u dresu Arsenala opravdati 16 miliona funti koliko je klub platio za njegovo dovođenje.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.