Srna lupio šakom o sto: "Ne damo ga jeftino, ako Grealish vrijedi 100 miliona..:"
Foto: Instagram

Biser Shakhtara ne može ići jeftino

Srna lupio šakom o sto: "Ne damo ga jeftino, ako Grealish vrijedi 100 miliona..:"

E. Ganibegović

Darijo Srna, sportski direktor Shakhtara, u razgovoru za inostrane medije otkrio je da dragulja svog kluba ne planira pustiti za male pare, a spomenuo je i precijenjenog Engleza kako bi napravio pravo poređenje.

Ukrajinski reprezentativac Mykhaylo Mudryk pravi je dragulj ukrajinskog fudbala i Shakhtara iz Donjecka.

Predviđa mu se blistava karijera, a već dugo se veliki evropski klubovi raspituju za njegove usluge.

Newcastle United se još davno povezivao s njim, zatim Manchester United, a kako trenutno stvari stoje, najbliže je Arsenalu.

Ovaj 21-godišnjak ugovor sa Shakhtarom ima do kraja 2026. godine što ovaj klub stavlja u odličnu poziciju kada su u pitanju pregovori.

Ugovor nije ni blizu isteka, te će onaj koji ga stvarno želi u svojim redovima, morati debelo i da plati što planira iskoristiti i sportski direktor Darijo Srna.

Oglasi

Legendarni hrvatski reprezentativac je u razgovoru za Marcu otvoreno rekao da će za Mudryka kupac morati izdvojiti ogromna sredstva.

"Ko želi da potpiše Mudryka morat će platiti ogromnu sumu novca, u protivnom ga naš predsjednik neće prodati. Jack Grealish je prodat za sto miliona, a Mudrykov nivo nije manji", kazao je Srna.

Ovaj ofanzivac je u tekućoj sezoni nastupio na 18 utakmica za Shakhtar i postigao deset golova uz osam asistencija u svim takmičenjima.

Za reprezentaciju Ukrajine debitovao je u junu ove godine i do sada je skupio osam nastupa, no još uvijek čeka na prvijenac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi