Dario Purić pogodio za Slobodu, no Zvezda preokrenula

Dario Purić pogodio za Slobodu, no Zvezda preokrenula

Adnan Beganović

U derbiju 14. kola Jelen Superlige fudbaleri Crvene zvezde savladali su Slobodu (2:1), a jedini pogodak za domaće postigao je nekadašnji fudbaler Čelika, Dario Purić.

Na samom otvaranju susreta nije se dešavlo ništa vrijedno spomena, da bi Sloboda u 26. minuti stigla do prednosti. Nakon jednog centaršuta i loše reakcije gostujuće odbrane za vodstvo domaćih je pogodio nekadašnji igrač Čelika, Dario Purić.

Nakon Slobodinog gola gostujući fudbaleri preuzimaju inicijativu, a u finišu prvog dijela i opasno prijete preko Mudrinskog i Milunovića, no na odmor se odlazi za minimalnom prednošću domaćih.

Na samom početku drugog dijela Mudrinski je u dva navrata mogao dovesti Zvezdu do izjednačenja, no nije bio uspješan.

Sedam minuta prije kraja Sloboda je ostala sa igračem manje, a samo dva minuta nakon toga Mudrinski je konačno pogodio. I kada se očekivao posljednji sudijski zvižduk Mudrinski svojim drugim golom donosi pobjedu "crveno-belim".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti