Darko Todorović na meti prvaka Danske?

Želi ga Brondby

Darko Todorović na meti prvaka Danske?

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Darko Todorović prema svemu sudeći ni u novoj sezoni neće igrati za Red Bull Salzburg.

Todorović je u austrijski klub stigao na ljeto 2018. godine iz tuzlanske Slobode, ali se previše nije naigrao u dresu Salzburga.

Ovaj 24-godišnjak prvo je jednu sezonu proveo na posudbi u Holstein Kielu, dok je prošle sezone igrao u Hajduku iz Splita. Ipak, nakon završetka sezone Todorović se ponovo vratio u Salzburg.

Bh. reprezentativac s austrijskim klubom ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali kako stvari stoje ni naredne sezone neće biti dio igračkog kadra Salzburga.

Naime, danski mediji objavili su da je Todorović blizu prelaska u Brondby koji je pokazao interes da angažuje bh. fudbalera.

Brondby je prošle sezone osvojio titulu prvaka Danske, a sada žele pojačati igrački kadar za novu sezonu. Danski klub traži pojačanje na desnom beku, a među kandidatima za dolazak je i Todorović.

Mediji u Danskoj pišu da je prva želja ovog kluba Daniel Wass koji igra u Valenciji, te mu je Brondby poslao ponudu, ali kako stvari stoje od njegovog povratka u Dansku još uvijek neće biti ništa.

Zbog toga se sada u centru pažnje našao Todorović kojeg Brondby želi dovesti na posudbu, te bi u narednim danima stvari trebale biti dosta jasnije.

Brondby će početkom narednog mjeseca početi svoj put i u kvalifikacijama za Ligu prvaka jer ćemo ih gledati u play-offu. Da li će Todorović karijeru nastaviti u dresu prvaka Danske ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

Sukedzo
Ako ima priliku neka.odmah dodje, Brøndbyu su otislli igraci na njegovoj poziciji zato bih odmah upao u prvih 11 i igrao svaku utakmicu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije