David Villa dvije sedmice van terena
Villa, reprezentativac Španije povrijedio se na treningu Valencie

Španija

David Villa dvije sedmice van terena

Adnan Beganović

Fudbalski klub Valencia u naredne dvije sedmice neće moći računati na usluge svog najboljeg fudbalera, Davida Ville, radi povrede lijevog koljena. 

Villa se povrijedio na treningu uoči gostovanja kod Numancije u kojem je Valencia poražena sa 2:1 i tako nastavila niz loših rezultata.

Prema posljednjim informacijama koje dolaze iz Španije, Villino lijevo koljeno je oteknuto i trebat će najmanje dvije sedmice da se upala stabilizuje, pa će tako sjajni napadač propustiti dva naredna susreta, gostovanje kod Recreativa i domaću utakmicu protiv Santandera.

Valencia u posljednje vrijeme igra jako loše, ispali su iz Kupa UEFA, a u Primeri su u zadnjih pet kola osvojili samo dva boda. Slabi rezultati udaljili su ih od borbe za Ligu prvaka i trenutno se nalaze na osmom mjestu španjolskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije