David Villa ne dolazi u Zenicu
Villa propušta kraj kvalifikacija

Malo olakšanja za Ćiru Blaževića

David Villa ne dolazi u Zenicu

M. Maksimović

Napadač Valencije i reprezentacije Španije David Villa (28) izbivat će sa terena najmanje tri sedmice zbog povrede koju je zaradio u prvenstvenom susretu sa Racing Santanderom.

U pomenutoj utakmica Villa je teren napustio u 57.minuti zbog puknuća mišića desne noge. Povreda je takve prirode da će Villa propustiti kraj kvalifikacija, utakmice protiv Armenije 10.oktobra odnosno protiv naše reprezentacije tri dan kasnije u Zenici. Pored dva susreta u dresu reprezentacije, Villa će preskočiti i duel protiv Barcelone 18. oktobra.

David Villa je trenutačno najbolji strijelac evropske zone kvalifikacija za SP za sedam postignutih golova., te prvi strijelac španjolskog prvenstva nakon šest kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.