Davids: Barca je  sastavljena od mitoloških bogova

Holanđanin o evropskom i svjetskom prvaku

Davids: Barca je sastavljena od mitoloških bogova

Edmir Škorić

Bivši holandski nogometaš Edgar Davids uputio je ka nogometašima Barcelone puno pohvala.

Davids, 39-godišnjak koji je svojevremeno boravio na Nou Campu kao posuđen igrač 2004. godine, smatra da će momčad Pep Guardiole uspješno odbraniti naslov evropskog prvaka, te da još može sustići Real Madrid u domaćem prvenstvu.

"Barcelona nije obična momčad, ali je momčad sastavljena od mitoloških bogova. Oni su na jednoj sasvim drugoj razini u odnosu na sve ostale momčadi. Osvojit će ponovo Ligu prvaka", kazao je Davids u razgovoru za El Mundo Deportivo.

Devet kola do kraja je ostalo u Primeri, a Barcelona ima šest bodova zaostatka u donosu na vodeći Real Madrid.

"Real i dalje drži ugodno vodstvo, ali vjerujem da liga neće biti odlučena do posljednjih nekoliko utakmica. Barca će se boriti do  kraja, a iznenađenje bi se moglo dogoditi ukoliko Real izgubi još jednu utakmicu", dodao je bivši nogometaš Juventusa.

Barcelona se trenutno priprema za prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Milana, koja se u srijedu igra na San Siru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti