De Bruyne spreman za Dance
FOTO: EPA

Doktori dali dopuštenje

De Bruyne spreman za Dance

H. Zilić

Nastavlja se danas EURO sa nove tri utkamice drugog kola.

Priliku da kolo prije kraja ovjere plasman u nokaut fazu imaju reprezentativci Belgije, koji će odmjeriti snage sa Danskom.

Za Belgijance i selektora Martineta stižu ohrabrujuće vijesti pred duel protiv Danaca.

Jedna od najvećih zvijezda reprezentacije Kevin De Bruyne bit će spreman za današnji meč.

"Kevin je spreman što se tiče doktorske odluke, ima dozvolu da nastupi. Pitanje je samo koliko može da igra i kako da ga iskoristimo dva puta u pet dana kako bi stigao do pune fizičke spreme. Veoma sam zadovoljan njegovim napretkom, svakim sve više danom napreduje i to nas ohrabruje", rekao je Martinez.

Podsjetimo De Bruyne je propustio prvi meč EURO-a protiv Rusije jer je bio u fazi oporavka od povrede koju je zadobio u finalu Lige prvaka gdje je njegov Manchester City poražen od Chelseaja sa 1:0.

Duel Belgija i Danske na programu je danas u 18 sati.

Pored spomenutog meča na programu su još dvije utakmice na EURO-u. Od 15 sati sastaju se Ukrajina i Sjeverna Makedonija, a od 21 sat snage će odmjeriti Nizozemska i Austrija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi