De Gea zamjena za Van der Sara

Ferguson potvrdio

De Gea zamjena za Van der Sara

Edmir Škorić

Sir Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda, potvrdi oje kako će klub potpisati ugovor sa Davidom de Geom, još uvijek golmanom madridskog Atletica.

Oproštajnu utakmicu će u subotu na golu Manchestera, u finalu Lige prvaka protiv Barcelone, braniti 40-godišnji Edvin van der Sar.  Premda su se najprije Maarten Stekelenburg (Ajax) i Manuel Neuer (Schalke) spominjali kao zamjene za iskusnog Holanđanina, "grah" je pao na Španca Davida de Geu.

"Dugo smo radili na tome da ga dovedemo. De Gea je mlad golman, vrlo brz, zna sačuvati mirnoću i bit će odlična zamjena za Van der Saara", rekao je Ferguson.

Prema nagađanjima, engleski klub će Atleticu isplatiti 17 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije