De Guzman na meti Tottenhama

De Guzman na meti Tottenhama

Edmir Škorić

Nekoliko klubova u Engleskoj bi rado u svojim redovima vidjeli Juliana de Guzmana, kanadskog reprezentativca koji nastup za Deportivo La Corunu, no on bi ipak najviše volio ostati u Primeri.

"Veznjak" Kanade svjestan je da su zbog teške financijske situacije klubu sa "Riazora" potrebni novci, te da će čelni ljudi La Corune financijski deficit pokušati namiriti prodajom igrača, među kojima se nalazi i on, ali ipak vjeruje u ostanak u nekadašnjem španjolskom prvaku.

Za njegovo ime u zadnje vrijeme se sve više veže engleski Tottenham, dok su prije interesovanje za 28-godišnjaka pokazivali španjolski Villarreal i Sevilla, ali i portugalska Benfica.

"U ovom trenutku postoje samo glasine. Istina je da je moja situacija ovdje komplicirana. Moj agent i ja radimo u posljednjih nekoliko sedmica i uskoro ću razgovarati s njim, vidjeti što možemo učiniti. Postoje neke velike ekipe koje su pokazale interesovanje za mene, ali ja bih radije da ostanem ovdje u Španjolskoj, no moram ozbiljno početi razmišljati o tome što će biti najbolje rješenje za mene".

Inače, Deportivo La Coruna bi olako mogao doći do četvrtog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu Prvaka, obzirom da se sada nalaze na 7. mjestu, tek tri boda manje od četvrtoplasirane Valencije.
Stvar je jasna, uspije li se tim iz La Corune dokopati Lige prvaka, De Guzman bi trebao ostati u španjolskoj i naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti