De Jong do 2014. u Twenteu

Mladi napadač potpisao novi ugovor

De Jong do 2014. u Twenteu

Edmir Škorić
Teme:

Luuk de Jong, mladi napadač Twentea produžio je svoj ugovor na dodatne dvije godine sa klubom iz Enschedea.

De Jonga, 20-godišnjeg napadača, ugovor sa Twenteom vezao je do 2012. godine, no on se, u suglasnost kluba, odlučio na potpisivanje dodatnih dvije godine, pa će tako u ovom holandskom klubu boraviti naredne četiri sezone.

Bivši igrač De Graafschapa ostavio je mogućnost na dodatnu godinu ugovora, čime je još jednom iskazao svoju ljubav prema trenutnom dresu.

"Sretan sam što sam produžio svoj ugovor. Stvari u klubu idu uzlaznom putanjom, klub je dosta napredovao, što će sigurno i meni pomoći da još više usavršim svoje igračke sposobnosti. Ovaj klub je uistinu dobro mjesto za mene", rekao je De Jong.

Mlađi brat Ajaxovog veznjaka Siema de Jonga ustalio se u početnoj postavi kod trenera Michela Preud'hommea, a ove sezone je u 14 prvenstvenih utakmica postigao šest golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.