De Jong: Mogu nadoknaditi odlazak Reusa

Predstavljeno veliko pojačanje Gladbacha

De Jong: Mogu nadoknaditi odlazak Reusa

Borussia Mönchengladbach postigla je dogovor sa Twentom oko transfera sjajnog napadača Luuka de Jonga, koji je od jučer novi igrač ove ekipe.

Vjeruje se da je Moenchengladbach Twenteu za De Jonga platio 15 miliona eura, što je najveći transfer ovog petrostrukog prvaka Njemačke u njegovoj istoriji.

"Nisam pod nekim posebnim pritiskom zbg rekordnog iznosa plaćenog za mene. Ovaj je transfer za mene veliki korak u karijeri. Želim opravdati iznos koji je uložen u mene", rekao je De Jong na predstavljanju.

Jedan od najperspektivnijih evropskih igrača, star 21 godinu, prošle je sezone postigao čak 32 gola za Twente u svim takmičenjima.

"Dolazim u jedan od najvećih njemačkih klubova i posebna mi je čast što što ću biti dio ove ekipe. Znam da je moj zadatak pokušati nadoknaditi odlazak Marca Reusa i vjerujem da ću to moći ispuniti. Gladbach ima velike ciljeve i naredne sezone, a igraćemo i u Ligi prvaka, te se nadam da ćemo biti još bolji", dodao je De Jong.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.