De Jong odstranjen iz reprezentacije

Nakon što je teže povrijedio Ben Arfu

De Jong odstranjen iz reprezentacije

Nigel de Jong u utakmici između Manchester Cityja i Newcastlea, teže je povrijedio Hatema Ben Arfu slomivši mu nogu na dva mjesta. Selektor reprezentacije Holandije, Bert van Marwijk odmah je reagovao izbacivši ga iz nacionalnog tima.

Ovo je bio samo jedan u nizu brutalih startova ovog 25-godišnjeg veznjaka, nakon kojeg mu više nema mjesta u reprezentaciji Holandije.

''Nisam imao drugog izbora osim da De Jonga odstranim iz reprezentacije'', rekao je Bert van Marwijk.

Još nije poznato da li ovo važi samo za predstojeće susrete Holadnije sa Moldavijom i Švedskom ili De Jong neće uopšte više biti pozivan u nacionalni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.