De la Pena propušta ostatak sezone

Povrede učinile svoje

De la Pena propušta ostatak sezone

Edmir Škorić

Nakon što je podvrgnut operaciji desnog koljena, male su šanse da se iskusni veznjak Espanyola Ivan de la Pena (33) vrati do kraja ove sezone. Potvrdio je to i liječnički tim, koji se pobrinuo za uspješnu operaciju.

Kirurg Ramon Cugat koji je operirao De la Penu kaže kako je moguće da iskusni Espanyolov veznjak zaigra do kraja ove sezone, no male su šanse, budući da će mu trebati oko tri mjeseca za potpuni oporavak.

"Uvjeren sam da će se on vratiti na visoku razinu igranja. Vidjeli smo kako normalni radi, ali sada se mora prilagoditi igranju nogometa. Tri mjeseca je puno, ali ja ne bih rekao da on ne može zaigrati ove sezone", izjavio je Cugat na konferenciji za novinare.

Doktor Miguel Cervera također je skeptičan, tvrdeći da će De la Pena biti primoran odmarati do kraja sezone.

"U ovom trenutku ne možemo navesti datum. Moramo vidjeti kako će sve teći. U svakom slučaju, teško je za njega da opet igra ove sezone, ali će se može brzo oporaviti i dobiti mjesto u nekim utakmicama", dodaje Cervera.

Postavlja se pitanje hoće li nekadašnji igrač Barcelone smoći snage da nastavi karijeru, obzirom da mu je već 33 godine, a i povrede ga baš ne zaobilaze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.