De Rossi: Izabrao sam ono što me čini sretnim

De Rossi: Izabrao sam ono što me čini sretnim

Daniele De Rossi, veznjak Rome, nakon što je potpisao novi petogodišnji ugovor, objasnio je zbog čega se odlučio za taj potez.

De Rossi, kojem je prethodi ugovor trebao isteći na kraju sezone, povezivao se sa mnogim evropskim klubovima, no odličio se ostati na Olimpicu.

"Ono što me uvjerilo da ostanem ovdje, je ono što me ovdje zadržavalo svih godina, što mi je pomagalo da svoj posao radim sa puno strasti, a to je ekipa, gradi i navijači", rekao je De Rossi.

"Shvatio sam da sam potrebniji Romi nego ikada. Gledajući iz perspektive motivacije, vrlo malo toga se promijenilo. Naravno, bilo je puno uspona i padova tokom ovih godina, ali to je normalno", dodao je veznjak Vučice.

"Vremenom sam shvatio koliko me Roma treba i da ovdje mogu igrati nogomet kakav želim. Ne želim kriti da su me mnogi klubovi željeli i da sam razgovarao sa raznim ljudima, formalno i neformalno. No, na kraju sam izabrao ono što sam htio, ono što me čini sretnim", rekao je De Rossi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.