De Rossi: Pirlov gol podsjetio me na Tottijev iz 2000.

De Rossi: Pirlov gol podsjetio me na Tottijev iz 2000.

Edmir Škorić

Daniele De Rossi, odbrambeni veznjak italijanske nogometne reprezentacije, oduševljen je načinom na koji je Andrea Pirlo realizirao svoj penal.

Italijani su u posljednjem četvrtfinalnom ogledu, odigranom sinoć u Kijevu, bili daleko bolja momčad od Engleske, ali morali su se kockati za polufinale. Tako je susret okončan udarcima s 11 metara.

 

Poveli su Englezi s 2:1 nakon promašaja Montoliva, ali su dva Ashleyja, Young i Cole, propustili priliku Gordi albion (ne)opravdano odvesti dalje. Poseban je bio gol kojeg je postigao Pirlo, kada je panenkom prevario Harta.

 

"Pirlov penal? Prošlo je mnogo godina otkad sam posljednji put vidio jedan ovako lijep gol. Podsjetio me na Tottijev penal protiv Holandije 2000. godine", kazao je Romin nogometaš De Rossi, koji je zbog povrede deset minuta prije kraja utakmice napustio teren.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.