De Rossi Romi donio polufinale

Kup Italije

De Rossi Romi donio polufinale

Edmir Škorić
Teme:

Roma je večeras minimalnom pobjedom nad Catanijom (1:0) prošla u polufinale italijanskog Kupa. Strijelac jedinog pogotka bio je Daniele De Rossi u 73. minuti.

Rimljani su nastavili odličnu seriju, te su, nakon one gostujuće pobjede nad Juventusom, večeras došli i do minimalne pobjede nad Catanijom. Zaista je pravo čudo kako su domaći igrači tek jednom poentirali, jer je gol gostiju bio opsjednut svih 90 minuta.

De Rossi, Totti, Okaka, Cerci i društvo redali su šansu za šansom, a najbolje prilike propuštene su u nastavku utakmice. Okaka je dobro šutirao u 46. minuti, da bi minut kasnije i De Rossi propustio dobru priliku.

U 71. minuti gosti ostaju sa devet igrača. Augustyn je na sedamnaest metara kao posljednji čovjek odbrane srušio s leđa Okaku te zaradio direktni crveni karton. Ranije je isključen još jedan igrač gostiju. Svega dvije minute kansije domaći konačno postižu taj pogodak. Cerci je prošao desnom stranom, dodao do Okake, ovaj se spetljao na pet metara od gola Catanije te vratio loptu na rub šesnaesterca, odakle ju je topovskim udarcem u mrežu smjestio Daniele De Rossi.

Podsjetimo, polufinale je ranije osigurala i Fiorentina koja je pobijedila Lazio s 3:2. Sutra se sastaju Milan i Udinese, a posljednji polufinalista bit će poznat u četvrtak kada će na Meazzi Inter ugostiti Juventus.

Četvrtfinale Kupa Italije:
Roma - Catania 1:0 (De Rossi 73')
Fiorentina - Lazio 3:2
Milan - Udinese
Inter - Juventus

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.