De Rossi: Sudija nas je pokrao!

De Rossi: Sudija nas je pokrao!

Roma je u sinoćnjem velikom rimskom derbiju imala prednost od jednog gola, ali Lazio je uspio preokrenuti, a pobjedu nebesko-plavim donio je Miroslav Klose u sudijskoj nadoknadi.

Vučica je na poluvremenu vodila sa 1:0, a odmah početkom drugog dijela dosuđen je penal za Lazio i isključen je Simon Kjaer. Daniele De Rossi smatra da je sudija "pokrao" Romu.

"Paolo Tagliavento je najbolji sudija u Italiji, ali nakon onog što se dogodilo, ne može se tako reći. Nakon krađe, ne želim razgovarati", rekao je De Rossi.

"Poraz u derbiju kao što je ovaj boli, ali moramo gledati pozitivno, jer sezona će biti jako duga. Morali smo utakmicu nastaviti sa deset igrača. Bilo je teško igrati, jer imaju dobre igrače. Od tog trenutka utakmica je bila potpuno drugačija", dodao je veznjak Vučice.

"Ne mogu dati sud o kvalitetu. Međutim, vodili smo 1:0 i da nismo zaradili isključenje mogli smo igrati potpuno drugačiji stil, tako da bi sigurno stvorili više šansi i ishod ne bi bio ovakav", kaže De Rossi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti