De Rossi u Real, Van der Vaart u Romu?

Možemo li uskoro očekivati razmjenu?

De Rossi u Real, Van der Vaart u Romu?

Edmir Škorić

I dok talijanski mediji tvrde da Roma neće prodati Daniele De Rossija, španjolski ugledni listovi ističu kako Rimljani imaju u planu prodaju italijanskog veznjaka, no u zamjenu bi na Olimpico doveli Raffaela van der Vaarta.

Daniele De Rossi već duže je vrijeme meta madridskog Reala, no talijanski mediji bili su uvjereni da Roma neće prodati svog playmakera.

Navodno su na Olimpicu spremni saslušati ponude Kraljeva, ali u cilju im je za De Rossija dobiti holandskog reprezentativaca, Van der Vaarta. I 26-godišnji De Rossi je jednom prilikom kazao da bi, ukoliko bude napuštao Romu, otišo samo u klub kao što je Real.

I Manchester City planira dovesti De Rossija, ali činjenica da je Roma zainteresirana za Vaarta, svakako Realu daje veće šanse za transfer. De Rossi je na popisu 23 igrača na koje će selektor Italije Marcello Lippi računati na SP-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti