De Rossi: Utakmica protiv Irske je bila jako teška

Veznjak priznao

De Rossi: Utakmica protiv Irske je bila jako teška

Svestrani veznjak reprezentacije Italije, Daniele De Rossi je priznao da se njegova reprezentacija mučila protiv Republike Irske koja je kako on kaže igrala dosta grubo

Azzurri su slavili sa 2:0 golovima Antonia Cassana i Marija Balotellija te su na taj način uspjeli osigurati prolaz u nastavak takmičenja.

 

"Mučili smo se u ovoj utakmici, možda i više nego u protekle dvije. Nismo mogli naći prostora i oni su se dobro zatvorili", kazao je De Rossi novinarima te je na kraju dodao:

 

"Irci su dobra ekipa, veoma jaka. Učinili su nam ovu utakmicu jako teškom i zaslužuju pohvale. Igraju jako dobro dugim loptama i treba im samo jedna vaša greška, jedan povoljan trenutak za njih. Nije lako kada je čitava ekipa tako fizički jaka".

 

Italija će se u četvrtfinalu sastati sa prvoplasiranom ekipom grupe D.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.