Debakl Atletico Madrida
Nikola Žigić bio strijelac petog gola za Racing

Primera liga, 32. kolo

Debakl Atletico Madrida

Večeras su odigrane preostale četiri utakmice 32. kola Primera lige, a Atletico Madrid doživio je debakl od Racinga u Santanderu – 1:5.

Poveli su domaći golom Fernandeza u 9. minutu. Na 2:0 povisio je Garay u 16, a na poluvrijeme su Madrižani otišli sa „minus tri“ jer je u 38. minutu pogodio i Tchite. U nastavku Forlan je u 61. minutu iz penala smanjio vodstvo Racinga. No, u finišu meča pogocima Munitisa u 65. i Žigića u 87. minutu sastav iz Santandera uvjerljivo je trijumfovao.

Keita je golovima u 65. i 82. minutu donio trijumf Mallorci protiv Valladolida (2:0). 
   
Espanyol je ostvario važan gostujući trijumf u borbi za opstanak. Tim iz Barcelone golovima Romana u 73. minutu, te Callejona u 75. i Torrejena u 84. deklasirao je Gijon koji je tako itekako ugrozio ostanak u drušvu najboljih. Villareal je na svom terenu savladao Recreativo Huelvu, pa je ostao u igri za četvrtu poziciju i plasman u Ligu pvaka.   

Poredak na tabeli: Barcelona 81 bod, Real Madrid 75, Sevilla 57, Valencia 55, Villarreal 52, Malaga 50, Atletico Madrid 49, Deportivo La Coruna 49, Valladolid 40, Mallorca 39, Racing Santander 39, Betis 37, Athletic Bilbao 37, Almeria 37, Osasuna 35, Getafe 34, Gijon 33, Espanyol 32, Recreativo Huelva 30, Numancia 28.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.