Debakl bh. juniorki protiv Norveške

Poražene u Etno selu Stanišići

Debakl bh. juniorki protiv Norveške

Juniorske reprezentativke Bosne i Hercegovine poražene su danas u Etno selu Stanišići od Norveške.

Susret odigran u sklopu 2. kola grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ponudio je pravu golijadu, a čak deset pogodaka viđeno je u mrežu naše selekcije.

Norvežanke su povele već nakon deset minuta igre, kada je nakon gužve u šesnaestercu loptu u mrežu poslala Malin Sunde, da bi nedugo nakon toga prednost udvostručila Rikke Bogetveit Nygard odličnim udarcem sa preko 20 metara.

I nakon sigurnog vodstva Norvežanke nisu stajale. Pred golom našeg tima nizale su se prilike, što se isplatilo gostima u 35. minuti kada Nygard izlazi sama pred Iman Šljivo i postiže treći gol za Norvežanku.

Od 38. minute BiH je zbog isključenja Anđele Mitrović bila primorana igrati s igračem manje, a to gošće iz Norveške koriste sedam minuta kasnije kada se u strijelce upisala i Joanna Bakkelund za visokih 4:0 na poluvremenu.

U nastavku utakmice viđeno je još šest pogodaka u mreži BiH. Mrežu Iman Šljivo pogađali su Mathilde Alsaker Rogde (3x), Malin Sunde (2x), Sara Kanutte Fornes.

U drugom meču grupe Češka Republika je sa 7:0 pobijedila Gruziju. Drugo kolo na programu je 8. septembra u 15:00 sati kada će se sastati Gruzija-BiH (Ugljevik), Češka Republika-Norveška (Etno selo Stanišići).

Nakon dva kola Norveška i Češka Republika imaju po 6 bodova, dok BiH i Gruzija nemaju nijedan.

Norveška-Bosna i Hercegovina 10:0 (4:0)

Norveška: Karen Olive Sneve, Malin Sunde, Joanna Bakkelund, Elisabeth Terland, Rikke Bogetveit Nygard (46. Thea Bjelde), Olaug Tvedten, Jenny Kristine Rosholm Olsen (61. Mathilde Alsaker Rogde), Sara Iren Lindbak Horte (62. My Sorsdahl Haugland), Anna Josendal (77. Elin Ahgren Sorum), Julie Blakstad, Celin Bizet Ildhusoy (46. Sara Kanutte Fornes). Selektor: Nils Lexerod.

Bosna i Hercegovina: Iman Šljivo, Andrea Gavrić (90+6. Nafija Rahmanović), Dušica Lukić, Aldijana Šišić (46. Ena Taslidža), Vina Crnoja, Irma Jusanović (84. Nikolina Milović), Marija Damjanović (88. Alma Šečić), Đula Velagić, Minela Gačanica, Anđela Mitrović, Frančeska Šimić. Selektor: Dragan Jevtić.

Top Komentari

rajvosa46
Slika i prilika bh. zenskog sporta u BiH
4 0
Kai Kaii
pumpajte novac u Stanisice glup.ni , pa zasto napravismo trening centar u Zenici
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi