Debakl od Rusije presudio selektoru Češke

Jarolim dobio otkaz

Debakl od Rusije presudio selektoru Češke

Češka nogometna reprezentacija ostala je bez selektora, saopštio je tamošnji savez.

Česi su u ponedjeljak izgubili u prijateljskom meču od Rusije s čak 5:1, što im je bio najteži poraz u posljednjih 25 godina, a sve to koštalo je posla dosadašnjeg selektora Karela Jarolima.

Nakon velikog razočaranja u Savezu su odlučili uručiti otkaz Jarolimu.

"Situacija je bila neodrživa i morali smo reagovati. Drago mi je što smo se konstruktivno dogovorili s Karelom, jer nije se imalo šta čekati, momčad treba svježu krv", rekao je predsjednik Saveza Martin Malik.

U medijima se kao kandidati za novog selektora spominju bivši trener praške Slavije Jaroslav Silhavy te sadašnji selektor U-21 reprezentacije Vitezslav Lavicka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije